Ferieforeningen for FLSmidth

Rørvig

Båstad Lumsås Ledige perioder Kontakt Vedtægter Startside

 

Information om Rørvig husene 

De to sommerhuse ved Rørvig er beliggende på henholdsvis:

Rørvig 1, Lærkevænget 22, 4581 Rørvig Rørvig 2, Lærkevænget 24, 4581 Rørvig

Kørselsvejledning

Følg Holbæk motorvejen med Sj. Odde. Drej fra mod Nykøbing Sj ad Odsherredevej (225) og forsæt mod Rørvig. Drej til venstre ad Nakke Kirkevej (skilt til Rørvig Kirke) før Rørvig by. Til højre rund om den gule kirke ad Kirkestien. 3 sidevej til venstre er Granvænget. Kør ad Granvænget til Lærkevænget krydser Granvænget. Her på hjørnet ligger Rørvig 1 som har adressen Lærkevænget 22, men som fortsat har tilkørsels adgang fra Granvænget. Eller drej til venstre ad Lærkevænget for at komme til Rørvig 2 i nr. 24.

 

Husene
Husene er, trods de forskellige adresser, beliggende lige ved siden af hinanden nord for Rørvig by, nær Sandflugtplantagen og med 500 m til en af Danmarks bedste badestrand – Nyrup Bugt.

Indretning og udstyr

Begge huse er på ca. 80 m2 beboelse og indeholder opholds- og spisestue, 2 soveværelser og 1 kammer, køkken med komfur, opvaskemaskine, mikroovn og køleskab, toilet med brus samt overdækket terrasse. Begge køkkener og hårde hvidevarer er blevet fornyet i 2017 og tillige er fibernet blevet installeret. I hvert af husene er der 6 sengepladser samt en barneseng og en høj stol. Henholdsvis 92 og 79 m2.

 

Der er service til ca. 12 personer samt havemøbler til 6 personer. Man skal selv medbringe sengelinned, håndklæder, viskestykker, opvaskemiddel/tabs, vaskepulver, køkkenrulle, toiletpapir etc.

Indretning Rørvig 1


Nyt køkken opsat nov 2017

Indretning Rørvig 2


 

Nyt køkken opsat nov 2017

Historie

Rørvig husene er firmaet første egne feriehuse for medarbejderne. Den 8.000 m2 store grund blev erhvervet i 1930 og året efter blev Rørvig 1 huset indviet. Rørvig 2 blev bygget i 1936 og taget i brug i 1937. Rørvig 1 er opført i mursten, mens Rørvig 2 er bygget KH-blokke (hule betonblokke), der var på mode i 1930’erne. Begge huse blev første gang renoveret i 1967/68, hvor der bl.a. blev indrettet bad, ligesom køkken- og toiletforholdene blev for forbedret. I 1977/78 blev husene endnu en gang renoveret med bl.a. termoruder, el-radiatorer og brændeovn. I 2014 udmatrikulerede FLS en grund, som er blevet frasolgt, så Lærkevænget 22 nu er på 2006 m2 og Lærkevænget 24 er på 2978 m2. I 2017 har Ferieforeningen fået fornyet køkkenerne og hårde hvidevarer samt udskiftet brændeovnene.

Omgivelserne
Grunden er en naturgrund, og skal behandles med skyldigt hensyn til flora og fauna.  Der er råvildt i området, vær derfor påpasselig med løse hunde.

Der er 500 m ned til stranden igennem plantagen.

Udflugtsmål

Cykel- og vandreture
Der er rig mulighed for gå, cykle og vandreture i området. F.eks. en kort tur rund om Dybesø (4 km) eller en længere tur rundt om Korshage eller en cykeltur til fuglereservatet i Hovvig kan anbefales. Vandrekort med oversigt over alle opmærkede ruter kan købes i butikkerne.


Dybesø

Plantagen

Korshage

Hovvig

Mere information kan hentes på her:
http://rørvig.net/
http://www.visitodsherred.dk/ferie/danmark/odsherred/sommerhusudlejning/turistinformation

Rørvig by og havn

I Rørvig by findes bager, slagter og supermarked samt andre småbutikker og restauranter.

 

Rørvig har en rigtig hyggelig havn med færge til Hundested. Krabbefiskeri for børnene og mange restauranter. Havnen og fiskebutikken er helt sikkert et besøg værd.

 

Nykøbing

I Nykøbing findes der en hyggelig gågade og der er alle tænkelige forretninger.

Odsherred Museum og Hempel Glasmuseum, der ligger lige i nærheden, er også et besøg værd.

 

Sommerland Sjælland

Ved Holbæk ligger Sommerland Sjælland som SKAL besøges, hvis I har børn med på ferien.

Find mere information her: http://sommerlandsj.dk/

 

Dragsholm Slot

I Hørve, findes Dragsholm slot, som inviterer på rundvisning samt har en masse aktiviteter.
Find mere information her:
www.dragsholm-slot.dk/da

Esterhøj

På vejen til Dragsholm er Esterhøj et besøg værd. 89 m over havet er der en fantastisk udsig over Sejerø bugten.
For at komme til Esterhøj går man fra parkeringspladsen ved Høvevej 57 ad den markerede sti (150 m).

Kontaktperson
Ferieforeningens husansvarlig
Ejner Tams, telf. +45 29992589 
Ved skade der kræver akut håndtering kontaktes rR rengøring på telf.: 26252011 (Hanne Bjerregaard). Forinden kontaktes dog den husansvarlige.

Du kan her downloade hele beskrivelsen som pdf-fil - klik her