Ferieforeningen for FLSmidth

Rørvig

Båstad Lumsås Ledige perioder Kontakt Vedtægter Startside

 

Information om Båstad husene

De to sommerhuse i Båstad er beliggende på henholdsvis:       

C:\Users\Povl\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_1424.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/87/B%C3%A5stad_vapen.svg/251px-B%C3%A5stad_vapen.svg.png C:\Users\Povl\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_1419.jpg
Båstad 1, Strandvägen 15, 26939 Båstad, Sverige    Båstad 2, Strandvägen 13, 26939 Båstad, Sverige


Kørselsvejledning:


Følg motorvejen E6 mod Göteborg. Forlad motorvejen ved afkørsel [39] Båstad. Følg Hallandsvägen (115) ca. 6 km mod vest. Drej til højre ad Rivieravägen – for enden af Rivieravägen drejes igen til højre ad Strandvägen. Husene ligger så sidst på Strandvägen på venstre side.
 

Husene
Begge huse ligger på en af Båstads mest eksklusive adresser Strandvägen og ikke kun på Strandvägen, men også med ulige numre. Det vil sige på vandsiden af vejen. Fra husene er der en fantastisk udsigt over hele Laholmsbugten og de er nærmest placeret på stranden.

C:\Users\Povl\AppData\Local\Temp\WPDNSE\{01900000-0000-0000-0000-000000000000}\IMG_1348.JPG

Solnedgang fra køkkenvinduet

Indretning og udstyr

Båstad 1 er på lidt over 100 m2 fordelt på 2 etager.  Stue, køkken, entre, bad, fyrrum og veranda i stueplan. På 1. salen er der 3 identiske soveværelser (2 mod havet og 1 mod skoven) samt en altan, der vender ud mod havet. Desuden er der garage (anvendes til cykler, brænde og andet).

Båstad 2 er på lidt over 80 m2 indeholdende stue, entre, køkken, bad, fyrrum samt 3 soveværelser. Huset har terrasser syd- og vestvendt. Desuden er der brændeskur og carport/depotrum på grunden.

Køkkenerne i begge huse har el-komfur, opvaskemaskine, el-kedel, kaffemaskine, blender, mikrobølgeovn samt køle-/fryseskab. I stuen har begge huse ny brændeovn (2017), radio, dvd samt smartTv (kun svenske 'FreeToAir' kanaler). Fra november 2017 har vi, venligst udlånt af FLS, også fået WiFi via en mobil router (1 TB/mdr). Soveværelserne har i alt 6 sovepladser desuden er der barneseng og høj barnestol.
Man skal selv medbringe sengelinned, håndklæder, viskestykker, opvaskemiddel/tabs, køkkenrulle, toiletpapir etc.

Indretning Båstad 1

http://edit.flsmidth.com/sitecore/shell/Controls/Rich%20Text%20Editor/~/media/75840DB5DB20464E96867BC6615DEE9F.ashx?w=400&h=247&as=1

 

Spisestue                      Stue

  

Indretning Båstad 2

 

http://edit.flsmidth.com/sitecore/shell/Controls/Rich%20Text%20Editor/~/media/38DA9FA4CF3240EBA32EBE5079091869.ashx?w=400&h=201&as=1

 

          Stue                       Spisestue        

 

                                                             Værelse

Historie
I 1938 erhvervede FLSmidth en 4.500 m2 grund i Båstad og året efter i 1939 stod træhuset, opført af lokale håndværkere, færdigt. Under 2. verdenskrig var huset udlånt til et svensk firma. I 1962 blev den store grund delt op og Båstad 2 blev bygget. Huset er opført i gasbetonsten. Husene er løbende blevet moderniseret bad, køkken osv. Men specielt Båstad 1 har beholdt noget af sin gamle feriehus charme.

Tidlig omtale af Båstad 1 i personaleblad.

Omgivelser
Husene ligger på naturgrunde - lige op til klitten under 100 meter fra vandkanten. Lige nord for husene har Stensåen sit udløb. For nogle år siden var FLSmidth medsponsor til opførsel af en bro over åen for enden af Strandvägen. Der er gode fiskemuligheder i åen (kræver fiskekort). I skoven langs med åen og ind mod byen er der anlagt en flisbelagt motionssti, der er oplyst og har markeringer for hver 100 meter – i alt 2800 meter. Motionsstien slutter tæt ved byens udendørs svømmebad ’Malens Havsbad’.

Lidt om Båstad

Båstad er en lille hyggelig by med ca. 5.000  indbyggere. Byen ligger i det allernordligste Skåne og var dansk indtil 1658. Ikke langt fra Båstad husene kan man, inde i skoven, endnu se et par granit grænsesten fra den gamle dansk-svenske grænse.
På grund af Båstads placering lige på den nordlige side af Hallandsåsen, har den et mildere klima, som i slutningen af 1800 tallet var en medvirkende årsag til at Båstad udviklede sig til en kur- og badeby. Mange store gamle villaer vidner stadig om denne tid. Den senere anlæggelse af Skåne-Hallands jernbanen var med til yderligere at udvikle sommerturismen.
Båstads status som tennisby stammer helt tilbage til 1907 hvor den første lawn tennisbane anlægges af Ludvig Nobel. I 1925 anlægges centrecourt.

Båstad                     

Udflugtsmål:

For generel og aktuel Båstad information: www.bastad.com/sv

Hovs Haller. Er stedet hvor Hallandsåsen ’løber’ ud i havet på Bjärehalvøens nordside med spektakulære klippeformationer.

http://sydsverige.dk/media/artikeltop/hovs-hallar.jpg

www.hovshallar.com

Hallands Väderö. Ø ud for Torekov på Bjärehalvøens vestside. Hallands Väderö er et naturreservat med en fantastisk varieret og uberørt natur. Skov, åbne græsmarker, enebærkrat, klipper og sandstrande. Der er gode muligheder for at se sæler flere steder på øen. Her er nogle af de sidste rester af Europas oprindelige bøgeskov.

Der er færgefart fra Torekov (undtagen om vinteren).

www.hallandsvadero.se

Norrvikens Trädgårdar Er et af Sveriges mest interessante haveanlæg og et eldorado for haveentusiaster og botanisk interesserede. Norrvikens Trädgårdar ligger ca. 4 km. Vest for Båstad.

Norrvikens Trädgårdar

www.norrvikenstradgardar.se

Tennis. Båstad er Sveriges ’tennishovedstad’. Det Svenske tennisforbund har hovedsæde her og Båstad Tennis Academy er placeret i byen. Sveriges Tennismuseum med bland andet ’Swedish Tennis Hall of Fame’ er et besøg værd. (www.sverigestennismuseum.se).

Sidst men ikke mindst er der hver sommer ’tennis veckor’. Swedish Open i 2 uger - lige efter Wimbledon – den første uge med ATP Touren for mænd og den anden med WTA touren for kvinder. Byen er helt på den anden ende i disse 2 uger og har her den største tæthed af kändisser og dyre biler i Sverige.

Swedish Open Bastad 2008.jpg

www.swedishopen.org

Torekov. Det svenske svar på et Skagen. Lille idyllisk fiske-/ badeby. Det siges, at hvor kändisserne tager til Båstad tager ’pengene’ til Torekov. Det kan virkelig anbefales, at indtage lunchen i ’Fiskehuset’ på havnen.

Golf. Er man interesseret i at spille golf har Bjärehalvøen noget af den største koncentration af golfbaner i Sverige.

Bjäre Golfklubb: www.bjaregolfklubb.se

Båstad Golfklubb: www.bgk.se

Sönnertorps Golfklubb: www.sonnertorpgolf.se

Torekovs Golfklubb: www.togk.se

Åkagårdens Golfklubb: www.akgk.se

Äppelgårdens Golfklubb: www.appelgarden.se

Vallåsen Er du i Båstad om vinteren er der gode muligheder for en dags alpint skiløb kun ca. 25 km fra Båstad. Der er flere typer pister, lifter og mulighed for at leje udstyr.

www.vallasen.se

Tunnelbygget Jernbane tunnellerne gennem Hallandsåsen startede i 1992 og skulle have været færdig efter 5 år. Projektet er blevet utrolig forsinket af mange årsager, men der er nu (2014) boret igennem åsen og tunnelen forventes at åbne for trafik i 2015. Båstad får til den tid en ny jernbanestation lidt uden for byen. Der er en udstilling om tunnelbyggeriet i Förslev, Vistorpsvägen 96.

www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Skane/Hallandsas

Kontaktperson:
Ferieforeningens husansvarlige er:
Povl Hansen, mobil: 20706336, Email: povl@frederikshoj.net

Du kan her downloade hele beskrivelsen som pdf-fil - klik her